Eilen oli sadepaiva. Satoi ja paistoi ja valilla ukkosti. En paassyt uimaan ollenkaan. Oli H-wave hoitoa ja luentoja. Paiva meni melko nopeasti. Illalla oli pakko menna aikaisin nukkumaan, koska tana aamuna oli aikainen heratys.

Sonia heratti minut aamulla seitsemalta. Olin herannyt jo kuudelta, mutta nukahtanut valot paalla. Sonian koputtelun jalkeen nousin sangylle istumaan unisena ja tuli mieleen kouluajat. Nuokuin sangyn reunalla ainakin kaksikymmenta minuuttia. Vasta sitten jaksoin nousta pukeutumaan. Aamusuihku jai ottamatta, koska naapurihuoneen uusi asukas ehti ensin. En ole viela ehtinyt nahda hanta, mutta on kuulema britti.

Lahdin sitten kohti La Vidaa, jossa on laakareiden ja sairaanhoitajan vastaanottoja. Hitsi! Vaara paikka! Onneksi joku mies tuli vastaan ja kysyin oliko se "verenimu" (engl. blood draw) siella. Han sanoi, ettei ei ja sanoi vievansa minut Oasis'iin. Paasin golf-karrylla oikeaan verenimupaikkaan.

Ensimmaisella viikolla otettiin verikoe ja nyt viimeisella viikolla uusi koe. On janna nahda, miten arvot ovat muuttuneet. Ne olivat alussa melko hyvat. Olen lopettanut verenpainelaakkeiden ottamisen ja verenpaine on ollut silti normaali. Turvotus jaloissa on laskenut taysin.

"Kesaleiri" alkaa olla lopuillaan. Varailin tanaan viimeisia hoitoja. Torstaina on Anna Marian toinen tapaaminen. Anna Maria ja Brian ovat paikan "pomoja". Molemmat pitivat tanaan mielenkiintoiset luennot. Ihmeekseni olen huomannut, etta olen ruvennut tekemaan kysymyksia luennolla, jos joku asia mietityttaa. Tanaan sitten kysyin Brianilta xylitolista ja lausuin sanan vahingossa taysin suomalaisittain. En tieda, mita han luuli ensin tarkoittavani, mutta ilme oli kauhistunut. Onneksi Minia korjasi lausumani sanan "ksailitoliksi". Kumma juttu, mutta en ollut laisinkaan nolostunut. Kuuntelin rauhallisena Brianin sepustuksen loppuun ja han todella selitti sen minulle.

Brian ei pida xylitolia hyvana. Se on sokeria, niinkuin vaahterasiirappi. Selitin, etta Suomessa annetaan pikku koululaisille xylitolipurkkaa hampaiden takia. Sen jalkeen han mumisi jotain, etta se on kompromissi. Se jai vaivaamaan mieltani, mita han tarkoitti. En kuitenkaan ehtinyt kysymaan enempaa, kun joku muu kysyi jo jotain muuta.

Amerikassa on helppoa olla. Kaikki ovat ystavallisia ja hymyilevaisia. Miksi suomalaiset ovat niin hiton myrtseja hapannaamoja, kateellisia ja vahingoniloisia? Hymyyn on helppo vastata hymylla.