Eilen tuli meille tyttärentytär, Kolmonen, tässä kuussa 2 vuotta, hoitoon. Ykkönen ja Kakkonen ovat isoisänsä kanssa mökillä. Minä saan viettää laatuaikaa kahdestaan pikkuneidin kanssa. Ja kyllä meillä onkin ihanaa!

Eilisilta meni mukavasti. Valvottiin melko myöhään, kun en huomannut ajankulua. Tyttö tykkää laulamisesta ja me lauloimme koko illan sängyssä. Lauloimme paljon muutakin kuin lastenlauluja. Jostain syystä mieleeni on putkahtanut vanhoja kansanlauluja, joiden sanatkin ovat vielä muistissa. Eilen jouduin laulamaan moneen kertaan laulun "Hyvää hyvää iltaa, sanon sulle kultani, tulin sua vieläkin tervehtimään...". Eipä tarvinnut Kolmosen montaa kertaa kuulla sitä, kun hän jo lauloi mukana. Hänellä on tarkka korva ja hän osaa kaksivuotiaaksi laulaa hyvin. Sanatkin menevät hienosti.

Myöhään valvotun illan jälkeen me sitten heräsimme aika myöhään. Sää on muuttunut jotenkin syksyiseksi, joten olimme aika paljon sisällä. Mutta tuli myös oltua ulkona pihalla. Leivoimme hiekkakakkuja ja leikimme traktoreilla. Linnanmuureja rakensimme ja lopuksi linnanvuoren, jonka päällä asui nalle.

Kiertelimme puutarhassa ja neiti sai syödäkseen mustaherukoita, omenan ja herneitä. Olisikin hienoa jos lapsenlapset muistaisivat mummin puutarhasta, että sieltä sai aina jotain syötävää! Täytyy paneutua enemmän marjapensaiden, omenapuiden ja muiden mutusteltavien kasvatukseen. Tällä hetkellä omenapuut ovat vielä kovin pieniä ja herukkapensaat eivät millään tahdo menestyä meillä. No, löytyihän sieltä tänään muutama marja syötäväksi, mutta mehun tekoon tarvitaan lisää pensaita ja isompia. Yhdessä omenapuussa on tänä vuonna 21 omenaa (viime vuonna oli 17). Se on vielä aika pieni puu. Keväällä istutin toisen omenapuun, mutta siitä saadaan odotella vielä satoa. Kolmas omenapuu on ihan pikkuinen, enkä tiedä tuleeko siitä mitään? Taitaa olla jotain kääpiölaatuakin, kun ei ole kolmessa vuodessa kasvanut yhtään. Se oli täällä jo valmiiksi, kun muutimme.

Päivämme meni mukavasti. Didikin osallistui välillä leikkeihimme. Minä olen tällä hetkellä vain Kolmosta varten, joten en tee mitään muuta. Päiväunet neiti suostui ottamaan vasta kolmen aikaan. Minä jäin hetkeksi viereen katselemaan kaunista nukkuvaa lasta ja kuuntelemaan pientä tuhinaa. Onnenhetki! Tietenkin nukahdin siihen. Niin me sitten nukuimme kahdestaan päiväunia ja heräsimme vasta kuudelta illalla. Huh!

Sanomattakin on selvää, että ilta meni taas myöhään. Vuorokausirytmi on nyt aika vinksallaan. Täytyy ruveta parantamaan aikatauluja. Muuten tulee vaikeuksia lapsoselle päiväkodissa. Huomenna menemme päiväunille aikaisemmin tai jos se venähtää liian pitkällä, jätämme koko päivätorkut väliin. Illalla on päästävä ajoissa nukkumaan.

Jos säätila olisi vähän lämpimämpi, lähtisimme uimaretkelle Sääksen rannalle, mutta taitaa olla tätä samaa koleutta taas huomenna. Uimahalli on taas avattu kesälomien jälkeen. Sinne voisimme mennä uiskentelemaan. Katsotaan nyt. Mutta kivaa meillä kuitenkin on huomenna!

Nyt täytyy mumminkin mennä pehkuihin, että jaksaa taas leikkiä huomenna.