Eilen ollessani pihalla haravointihommissa näin ensimmäistä kertaa omalla pihalla västäräkkejä. Muualla olen jo niitä nähnyt, mutta nyt tuli pihapinnoja. Wau!

Väiskejä näytti olevan joka puolella. Tuttu ääni kaikui pitkin pihaa. Nyt on sitten kevät.

Puhdistin kuopuksen kanssa vielä yhden pöntön, joka oli unohtunut. Siellä olikin aika märkää purua pohjalla. Sitten laitoimme uuden puukiipijän pöntön metsään. Heti tuli utelias talitiaispariskunta tutkimaan sitä. Ne vähän ihmettelivät moista pönttöä, jossa on kaksi sisäänkäyntiä. Ne eivät ainakaan vielä valloittaneet sitä. Sen sijaan kaikista muista pihapiirin pöntöistä kuuluu koputtelua. Remontoidaan.

Meidän kamerapöntössä on joka päivä käyty mittailemassa, mutta ei enää yöpymässä. Tänään katselin, kun Vilho tuli tutkiskelemaan paikkoja. Rosita odotteli ulkopuolella, mutta ei tällä kertaa tullut sisälle. Sitten ne pyrähtivät yhdessä jonnekin vähän kauemmas puuhun. Elämme jännittäviä aikoja. Kohtapuoliin alkaa pesänteko todenteolla. Nyt on vielä sammaleet ja muut aineet hiukan liian kosteita. Olen jättänyt pihan perälle haravointijätettä näkysälle. Se on kuivaa heinää. Eiköhän siitä saa hyvää rakennusmateriaalia pesään. Väiskeille se ainakin yleensä kelpaa.