Tervehdys täältä Oxfordista!
   
Tulomatka meni hyvin Kuopuksen ja Pojan kanssa. Vähän jäi mieltä kaivelemaan, kun Didi jäi kotiin kovin sairaana, mahataudissa. Mutta me kome olimme ihan reippaita tänne tullessamme. Lontoossa oli puolipilvistä. Bussimatka Oxfordiin kestää noin tunnin verran. Matkalla pilvet lisääntyivät ja Oxfordiin tullessa jo satoi vettä.

Meillä oli pieni kävelymatka bussipysäkiltä Pojan ja Miniän asunnolle. Tavaraa oli valtavasti! Lonksutimme kapsäkkejämme sateessa katuja ja kujia pitkin. Välille teimme "harry potterit" ja oikaisimme seinien välistä toiselle kujalle. Pojalla ja Miniällä on ihastuttava asunto nykyisin ihan Oxfordin keskustassa. Siinä on kolme huonetta ja keittiö yhdessä tasossa. Esikoisen ja Vävyn asuessa Windsorissa aikanaan, heillä oli neljä huonetta neljässä tasossa. Se oli elämää portaissa.

Miniäkin tuli töistä kotiin. Minun Miniäni on maailman ihanin, suloisin, ahkerin, kaunein, mukavin ja ja ja ja...

Koko loppupäivän satoi kaatamalla ja oli aika koleaakin. Suomesta lähtiessä oli mitä ihanin, kesäinen ilma. Asteita oli varmaan ainakin 20 ja aurinko paistoi täzdeltä terältä. Täällä oli tämä englantilainen ilma. Huhtikuuhan on tällaista. Usein Pariisissakin.

Kävimme pienellä kävelyllä Pojan ja Kuopuksen kanssa, mutta ei viitsitty olla kauaa, kun satoi niin kovasti. Ainakin minä kastuin ihan läpimäräksi.

Illan vietimme kotoisasti yhdessä, syöden ja jutustellen. oli oikein rattoisaa.

Yöllä heräsin oksentamaan. Poika teki samoin joskus aamuyöllä. Minä tokenin siitä melko nopeasti, mutta Poika sairastui kunnolla kuumeineen kaikkineen. Didiltä tuli viestiä, että hän on hyvin sairas, eikä jaksa mennä edes lenkille Mustikan kanssa. Onneksi meillä on piha, jonne Mustikka voi mennä tarpeilleen. Se ei yleensä mielellään käy kakkimassa omassa pihassa, mutta jos on pakko se tekee sen.

Vappuaattona satoi ja satoi. Poika oli sairaana sängyssä koko päivän. Me menimme Kuopuksen kanssa vähän kaupungille luurailemaan. Ensimmäinen ostos oli sateenvarjo, joka unohtui kotiin. Löysin ihastuttavan vaatekaupan, jossa oli vaatteita pelkästään isoille tytöille. Koot alkoivat 44:stä. Wau! En kylläkään ostanut sieltä mitään, mutta hyvä tietää, että sieltä löytää jotain sopivaa. Sitten kävimme espanjalaisessa kaupassa, jossa kaikki oli halpaa, mutta kaikki koot loppuivat noin 40:een. Kuopus osti jotain kivaa sieltä.

Kävelimme aika paljon. Sitten teimme ruoka-ostoksia ja Kuopus vähän hermostui minuun. Ostin kuulema liikaa ja hän muistutti, että olemme jalkaisin liikkeellä, emmekä autolla. No, olihan se aika hankalaa kantaa niitä ostoksia kaatosateessa. Minulla rupesi tuo lonkkakin vähän vaivaamaan. Kuopus joutui kantamaan suurimman osan ostoksista. Perillä vielä sain kuulla kunniani.

Kaikki mitä ostimme oli ihan hyödyllistä. Vessapaperista lähtien. :-D

Tarkoitus oli vapunpäivän aamuna lähteä katsomaan paikallista tapahtumaa joskus viideltä aamulla. Minulle kyllä uni maistui, eikä kukaan herättänyt minua. Kuopus oli urhea ja meni sinne yksin. Siellä lauletaan ja on muutakin hulinaa. Näin hänen ottamansa kuvat ja totesin, että oli parempi, kun nukuin. Heräsin joskus yhdeksältä täkäläistä aikaa.

Aamupäivällä rupesi kirkastumaan ja aurinkokin pilkisteli. Lähdimme Miniän mukaan katsomaan hänen työpaikkaansa Merton Collegessa. Hieno työhuone ja kiva sisäpuutarha, jossa kasvoi yksi palmukin. Oikeastaan en ole aikaisemmin huomannut, että täällä kasvaa palmuja.

Miniä jäi töittensä pariin ja me jatkoimme matkaamme Kuopuksen kanssa. Teimme reippaan kävelylenkin... hm...minkähän Collegen puutarhassa se nyt olikaan? Kävelin siellä viime vuoden helmikuussakin. Nytkin siellä oli paljon lintuja. Hanhilla oli jo poikasia, samoin sinisorsilla. Täällä ollaan vähän edellä Suomen kesästä. Monet hedelmäpuut ovat juuri nyt kauneimmillaan kukassa, samoin sireenit. Siis niinkuin Suomen kesäkuu. Mutta vähän koleaa oli, vaikka aurinko paistoikin.

Kävelimme aika paljon taas. Käväisimme lounaalla ja sitten huomasimme, että kaupat olivatkin auki. Ei siis mitään erikoista Vappua. Tuli kurkistettua joihinkin kauppoihin. Ostin pari T-paitaa, koska mukaan ei tullut paljon mitään vaatteita. Kaksi paitaani ovat jo ihan hikisiä ja likaisia.

Lähellä Pojan ja Miniän asuntoa on ihana kirjakauppa, jossa vietin aikaani viime vuonnakin. Se näyttää ulospäin aika pieneltä, mutta onkin melko suuri. Siinä taitaa olla neljä kerrosta. Kiertelimme siellä tovin ja mukaani tarttui taas klassikoita. Yläkerrassa on second-hand-osasto, jossa vietimme aikaamme aika kauan. Ostin Pojalle käytetyn lintukirjan "Britannian ja muun Euroopan linnut" tai jotain sinnepäin. Selailin sitä ja huomasin, että se on muuten hyvä kirja, mutta siinä ei ole latinankielisiä nimiä. Mutta muuten on mukava tietää tavallisten lintujen nimet myös englanniksi. Saksaksi jo osaankin aika monia. Toivottavasti kirjasta on hyötyä Pojalle ja Miniälle.

Vappu on nyt ohi. Muut nukkuvat ja minä näpyttelen. En pystynyt aikaisemmin kirjoittamaan tänne mitään, kun tämä vuodatus huolii vain Internet Explorerin tai Mozilla Firefoxin. Omin luvin asensin tähän Pojan koneeseen Firefoxin, että voi kertoille tuntojani täältä Oxfordista.

Terveisiä kaikille koti-Suomeen ja muihinkin maihin. Ikävä Didiä ja Mustikkaa, Esikoista ja hänen perhettään. Mutta mummilla on kaikki hyvin.