Mustikka-koirulilta tulee taas maitoa nisistä. Ne ovat turvonneet ja se lutkuttaa niitä jatkuvasti. Tällä kertaa maitoa tulee enemmän kuin aikaisemmin ja nisät taitavat olla aika aratkin. Outoa.

Aikaisemmin tällaista on tapahtunut heti juoksuajan jälkeen, mutta nyt ei ole ollut vielä juoksuaikaa. Huomasin muutama päivä sitten, että nisät ovat valtavat ja kun painelen niiden ympäriltä ihan vain pikkuisen, sieltä tirskahtaa maitoa. Pitäisiköhän olla huolissaan? "Vauvojen" hoitoa en ole huomannut. Muuten Mustikka on ihan tyytyväisen oloinen ja reipas.

Pentuja ei ole tulossa, sen tiedän. Mustikka täyttää ensi viikolla 10 vuotta. Pentuhaaveet ovat ikävä kyllä pois kuvioista. Harmillista, että Mustikka ei saanut kokea äitiyden ihmettä.

Koira on suden sukulainen ja susinaaraat imettävät toistensa pentuja jos oikea emo ei siihen pysty. Ei ole näkynyt koiranpentuja lähistöllä viime aikoina. Lapsenlapset kävivät tänään, mutta maitohomma alkoi jo aiemmin. Joskus on käynyt niin, että kun olen hoitanut lapsenlapsia ihan vauvoina on Mustikka ollut vähän mustasukkainen. Sitten se on ruvennut tuottamaan maitoa. Karvaleluakin se on joskus hoitanut, mutta tänään löysin sen karvalelun pihalta lumen alta.

Täytyy nyt tarkkailla meidän hauvelia. Pian on rokotusten aika ja lääkäriin meno. Siellähän voin kysellä asiasta. Voi meidän pikkuista "vanhaa neitiä"!