Jokin aika sitten Esikoiseni kutsui minut Facebookiin. Olin aina kuvitellut, että se on vain melko nuorten juttu, eikä minulla ole siellä mitään tekemistä. No, menin kuitenkin sinne mukaan. Siellähän oli myös Kuopukseni ja Poikani. Oikeastaan olikin mukavaa, kun helposti sai viestiä Oxfordissa asuvaan Poikaan ja Miniään. "Lintuystäviänikin" löysin näppärästi.

Yhtenä iltana etsiskelin monen vanhan lapsuudenystän nimiä. Vanhat koulukaverit eivät oleile Facebookissa. Lienevätkö liian vanhoja? Mutta sitten tärppäsi! Löysin vanhan kamun rippikoululeiriltä vuodelta 1965, josta en ole kuullut yli neljäänkymmeneen vuoteen mitään. Vähän jouduin käyttämään salapoliisin taitoja, että löysin hänet. Kirjoitin hänelle, että oletko se sinä? Ja olihan hän. Todella mukavaa!

Nyt kerromme toisillemme elämäntarinaamme hissukseen. Oikeastaan aika mielenkiintoista. Terveisiä vaan sinne. Ihanaa tutustua sinuun uudestaan.

Menen joka päivä kurkistamaan Facebookiin. Poikani sanoi, että hän ei ymmärrä koko hommaa ja että ihmiset tuhraavat hirveästi aikaa sen parissa. Taitaa olla niin. Useimmiten siellä on odottamassa hirveä määrä erilaisia tervehdyksiä, kuvia ja videoita. Onhan se aluksi kivaa, mutta rupeaa olemaan jo vähän rasitus myöhemmin. En halua olla vastaamatta ja loukkaamatta ketään. Huh!

Kyllä minä ilahdun aina, kun joku lähettää kukan tai aamutervehdyksen. Tottakai. Lähetän niitä sitten itse takaisin. Jotkut videotkin ovat olleet mukavia, kuvista puhumattakaan. Muutaman kaverin kanssa olen hetken sättäillyt. Muutama minuutti sitten Saksaan erään ystävän kanssa. Puhuttiin mielenkiintoisista asioista. Sovimme, että soittelemme Skypen kautta tänään myöhemmin.

Näitä Facebook-juttuja ihmiset siis tekevät työajalla. Niin minäkin tänään. Aika pitkä tovi meni taas hukkaan kallista työaikaa. Voi jos osaisi pysyä sieltä poissa päiväsaikaan! Illallakaan ei kesällä pitäisi istua tietokoneen ääressä. Puutarhassa on paljon kivaa puuhaa ja pyykitkin täytyisi pestä ja lajitella joskus. Olisikohan pitänyt olla liittymättä Facebookiin?

Voi tätä nykyaikaa!