Nyt on hankittu ämpäri! Se on ensimmäinen asia, mitä pitää tehdä täällä. Sitten pystyy tekemään monenlaista työtä, kun on ämpäri. Välillä sitä tulee käytettyä melkein kuin käsilaukkuna. Ainakin kaikki tarvittavat työvälineet kulkevat siinä mukana.

Didi sanoi eilen melkein heti Kirpal Sagariin tultuamme, että mennään kauppaan ostamaan ämpyri. Olimme hämmästyneitä, kun meille kerrottiin, että täällä on nykyisin peräti kolme kauppaa. Ennen oli vain yksi. Siellä ei ollut juuri mitään, mutta tilata voi vaikka mitä. Kesti aina muutaman päivän, ennenkuin sai esim vessapaperia.

Teimme kauppakierroksen. Tarkoitus oli hankkia ämpärit ja lattiaharja. Lattiaharjaa ei saatu mistään kaupasta. Joka myymälässä sanottiin, että seuraavassa kaupassa on niitä. Minä sain ihastuttavan vaaleanpunaisen ämpärin, jonka kanssa on nyt hieno kuljeksia.

Olen "jonottonut" pesukoneelle eilisestä saakka. Meidän peltilaatikoissa oli joitakin vaatteita, jotka haisevat ja ovat niin pölyisiä, että ne pitäisi pestä. Pesukone on jatkuvassa käytössä yötäpäivää. Täytyy ehkä ruveta nyrkkipyykille.

Tämä tietokoneelle pääsykin on "kortilla". Eilen ei ollut puhettakaan päästä tänne. Tänään aamulla heti aamiaisen jälkeen yritin hyökätä tänne, mutta sitten totesinkin koneen olevan täynnä viruksia ja matoja. Pyysin Didiä auttamaan ja kone kävi sitten pitkään jotain virustorjuntaa. Seuraavan kerran, kun tulin koneelle, täällä oli Martina. Hän kirjoitteli täyttä häkää koneella. Kyselin, että miten se virustorjunta...? Hän sanoi, ettei tiedä siitä mitään. No hyvä on. En minäkään tiedä siitä enää mitään, enkä  ymmärrä.

Ihan oikeaa työtä en ole vielä tänään saanut. Alku on aina vähän niinkuin työkalujen hamstrausta ja kyselyä, että missä tarvitään apua. Ämpäri on, joten siivousta voin ainakin harrastaa. Siivosinkin meidän huoneen. Sitten rapsuttelin maalia pois vierashuoneen ovien numerokilvistä. En jotenkin kokenut sitä kovin tärkeäksi työksi, mutta monet pysähtyivät luokseni ja sanoivat ehdotuksiaan, miten homma hoituu. Sitten ajattelin, että onhan tämä varmaan tärkeää ja jonkunhan tämäkin on tehtävä. Saan ehkä sitten maalata numerokilvet uudestaan oikein nätiksi. Sitäpaitsi homma sopii minulle juuri nyt, kun selkä on aika kankea.

Tänään täytyy hamstrata jostain jotain lakanan tapaista. Peitto tuntuu yöllä aika karhealta. Patja on tosi kova. En ole vielä varma onko se hyvä vai huono asia. Selkä on kuitenkin melko huonona.

Tapasimme Bijin aamulla Didin kanssa. Hän oli hirveän iloisen näköinen. Halasin häntä pitkään. Hän kysyi, onko meillä kaikki hyvin siellä vanhainkodissa eli Old Fathers' Home'ssa. No onhan meillä kaikki hyvin. Vähän vielä täytyy opetella tuon vessan kanssa. En ole tottunut tuohon reikään lattiassa, mutta eiköhän se siitä ... Suihkua meillä ei ole, mutta kylmää vettä tulee ihan riittävästi. Ainakin meillä on hirveän monta hanaa siellä vessassa. Pesin aamulla itseni pesulapulla ja hienosti sujui. Virkistävääkin oli.

Toiset eurooppalaiset ihmettelivät tänään Didiä, kun hän tuli aamiaiselle t-paidassa ja shortseissa. On kuulemma niin kylmä vielä aamuisin. No, ei se minusta kovin kylmältä tuntunut. Hirveä sumu oli vielä kahdeksan aikaan ja näki, että oli ollut kylmä yö, mutta ei edes nollassa. Yöllä voi joskus mennnä nollaan tai jopa miinuksen puolelle joulu-tammikuussa. Nyt on vielä plussaa. Kun aurinko nousee tulee nopeasti lämmin. Samoin illalla, kun aurinko laskee (kamalan nopeasti joskus kuuden aikoihin) tulee pian viileää.

Nyt tuli seuraavat jonottajat koneelle. Täytyy tästä mennä. En tiedä koska seuraavan kerran pääsen kirjoittelemaan. Voikaa kaikki hyvin siellä koto-Suomessa.