Vihdoinkin on hetken rauha! Reissua on tehty nyt viime perjantaista asti (20.2.)! Ensin lennettiin Berliinin kautta Muencheniin (anteeksi, en löydä saksalaista yytä tästä koneesta).  Vietimme mukavan lauantain Timon ja Mashan luona. Uusi lapsenlapsi, Marlene, on IHANA! Leikimme kaksivuotiaan Milenan kanssa ja Timo kokkasi meille maukkaan aterian. Kaikki oli mukavasti heillä. Vauva on suloinen ja Milena kasvanut "isoksi tytöksi".

Sydämeni pompahti ja olin täynnä hellyyttä, kun Milena osoitti minua pikkuruisella sormellaan ja sanoi: Oma! (= mummo) Sulin siihen paikkaan!

Muenchenissä oli talvista. Pikkupakkanen ja lunta. Vähän samanlaista kuin Suomessa lähtiessämme, luntakin suurin piirtein saman verran.

Kaksi yötä vietimme Muenchenissä pienessä hotellissa. Sitten jatkoimme matkaamme. Lensimme ensin Madridiin, jossa vietimme pari tuntia. Sieltä lensimme Gran Canarian lentokentälle. Kone oli myöhässä ja jouduimme juoksemaan pikku propelikoneeseen, joka lennätti meidät tänne La Palman saarelle. Pikkuisessa koneessa oli tunnelmaa. Istuin hengästyneenä lihavahkon naisen viereen ja hikoilin. Siinä me istuimme kaksi lihavaa naista kassit sylissä. Yleensähän lentokoneessa on laitettava käsimatkatavarat penkin alle, mutta siellä ei ollut väliä. Lento kesti noin 45 minuuttia.

Oli jo pimeää, kun saavuimme Santa Cruz de La Palmaan (=La Palman pääkaupunki). Otimme taksin ja ajoimme melko mukavaan hotelliin lähistöllä. Menin heti nukkumaan. Aamulla lähdimme takaisin lentokentälle matkatavaroinemme ja vuokrasimme auton. Jäimme odottelemaan Maschia ja Brunia, jotka tulivat Teneriffalta. Huomasimme, että automme on liian pieni kaikkien matkatavaroille. Soitimme Lenalle ja Borikselle Tazzacorteen, että tulevat myös kentälle. Lena oli vähän nyreissään, että joutui lähtemään kesken kaiken, mutta Boris herrasmiehenä sanoi, että tietysti he tulevat.

Päivä oli jo pitkällä, kun saavuimme tähän majapaikkaamme, palmujen siimekseen. Meillä on mukava asunto, jossa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja iso parveke. Linnut laulelevat ja olo on kuin paratiisissa.

Illansuussa lähdimme tekemään ostoksia. Koska on karnevaaliaika, kaupat olivat kiinni. Löysimme kuitenkin yhden pienen kaupan, joka oli auki. Olimme laittaneet yhteisen kassan ja ostimme ruokaa koko porukalle. Aamusämpylät saamme aamuisin ovelle, jos vain muistamme laittaa kangaskassin tilauslistoineen ja kolikoineen oven ulkopuolelle.

Ostosten jälkeen kävimme vielä syömässä rannalla pienessä ravintolassa. Oli jo myöhä, kun saavuimme kotiin. Bruni huomasi, että hän oli unohtanut käsilaukkunsa ravintolaan. Tuli hirveä hätä! Maschi ja Bruni lähtivät heti ajamaan takaisin rannalle. Löytyihän se käsilaukku onneksi! Täällä on siiis rehellisiä ihmisiä.

Eilen lähdimme (melkein) heti aamiaisen jälkeen ajelemaan kraattereille. Lena ja Boris tulivat omalla autollaan mukaan. Koko päivä meni tähän reissuun. Saari on pieni ja matkat eivät ole pitkiä, mutta "mutkaisia".

Tulin tänne La Palmalle täysin "kylmiltään", tietämättä oikeastaan mistään mitään. Eilen ostin opaskirjasen, jota en ole vielä ehtinyt opiskella. Koko ajan on ollut kiire ja ollaan menossa ja tulossa. Nyt on ensimmäinen kerta, kun saan olla yksin ja rauhassa. Toiset lähtivät rannalle ja minä jäin tänne majapaikkaan. Istuskelen suurten palmujen alla puutarhassa ja linnut livertävät. On ihanan rauhallista. Sisältä kuuluu mukavaa, rauhoittavaa musiikkia. Tässä varjossa on vähän vilpoista, mutta auringossa on lämmin.

Karnevaalit jäivät meiltä kokematta. Ihmettelin, kun saavuimme lentokentälle, kun näin paljon naisia, joilla oli valkoiset vaatteet. Valkoinen pikä hame, valkoinen paita ja värikäs huivi lanteilla. Jotkut miehetkin olivat valkoisissa. Näin myös miehiä pukeutuneena naiseksi tai vähän hassuissa vaatteissa. Mietin, että onkohan valkoinen nyt muotia? Sitten näin erään nuoren, hyvin hoikan naisen, jolla oli valtavat rinnat! Hän oli laittanut jotain palloja ryntäisiinsä. Hänellä oli myös valtava musta kihara peruukki. Sitten vasta ymmärsin, että nämä ovat karnevaaliasuja. Santa Cruzissa olisi ollut jotain tapahtumaakin, mutta sinne emme ehtineet nyt. Teneriffallahan on joka vuosi oikein suuri karnevaalikulkue. Sitäkään en ole koskaan käynyt katsomassa. Onneksi Kuopus voi kertoa minulle myöhemmin millaista on Brasilian karnevaaleissa. Hän on siellä parhaillaan.

Nyt alkaa olla vähän liian kylmä istua tässä varjossa. Lähden omaan kämppäämme ja rupean pesemään pyykkiä. Ehkä sitten on aikaa lueskella La Palman nähtävyyksistä.