Olipa yllätys metsälenkillä Mustikan kanssa! Käytiin auringonlaskun aikaan kävelyllä kaikki kolme, Didi, Mustikka ja minä. Sattumalta huomasin metsätien reunassa jotain keltaista. Iso rypäs kanttarellejä! En olisi vielä osannut katsella "sillä silmällä" niitä. Mutta nythän on satanut kovasti ja ollut lämmintäkin.

Meillä ei ollut mukana mitään kassia tai pussia. Laitoimme ne minun pusakkani huppuun. Päätimme kävellä vähän pidemmän lenkin ja käväistä katsomassa onko niitä siellä, mistä niitä yleensä olemme löytäneet. Eipä ollut kuin yksi pienen pieni. Kasvavat varmaan pikapuoliin.

Takaisinpäin kävellessä huomasin yhtäkkiä, että metsähän on täynnä mustikoita! Pistelin muutaman poskeeni ja hyvältä maistui. Ehkä ovat varjoisilla paikoilla vielä hiukan raakoja. Paljon niitä näytti olevan. Ihanaa!

On ollut sellainen olo, että kesä on vasta aluillaan, mutta se taitaakin olla jo puolessa välissä. Nyt alkaa touhukas, mukava aika, kun saa metsän satoa talteen. Puutarhani sato vähän kituuttaa. Siellä ei menesty muu kuin raparperi, joka ei ole minun suurta herkkua.