Onnea sinulle, rakas poikani, joka synnyit tänään 33 vuotta sitten. Et ollut aprillipila, vaikka isäsi niin luulikin ensin.

Lähdin aamusella Kätilöopistolle, koska yöllä olit antanut merkkejä tulostasi. Sanoivat, että ei se synny vielä pitkään aikaan, mutta otetaan nyt vähäksi aikaa tarkkailuun. Isäsi lähti kotiin isoasiskoa hoitamaan.

Isäsi oli soittanut sairaalaan ja kysynyt mikä on tilanne. Hoitajat olivat sanoneet, että pidetään nyt vielä täällä ja aamulla saa hakea pois. En tiedä miksi hoitajat ajattelivat sinun tulevan vasta paljon myöhemmin maailmaan? Sinä olit päättänyt syntyä 1.4. Aprillipäivänä. Minun oli pakko kutsua hoitajat, vaikka en halunnut millään olla vaivaksi heille. Katsoivat tilanteen ja sanoivat, että pää näkyy.

Olimme sairaalan alakerrassa ja synnytyssali oli jossain yläkerrassa. Kiireesti meitä ruvettiin kuskaamaan hissillä ylös. Hoitajat sanoivat, että "rouva, pidätelkää vielä...". Pidättelin hississä ja sieltä ulos tultaessa tuli kätilö vastaan. Hän kysyi minulta, että voiko hän käydä tässä välillä "tsaikalla". Oikeastaan en vastannut mitään. Nostivat minut synnytyshuoneen petiin ja muutamassa hetkessä olit syntynyt. Kuulin äänesi ja olin onnellinen! Kätilö ei ehtinyt "tsaikalle".

Olit mustatukkainen ja kurttunaamainen pieni olento. Niin suloinen ja pieni. Rakastin sinua valtavasti. Halusin ilmoittaa isällesi syntymästäsi. Heti kun minut vietiin osastolle lähdin köpöttämään yleisöpuhelimeen. Soitin isällesi ja kysyin, tiesikö hän jo, että meillä on poika? "Älä viitsi, aprillaat...", hän sanoi. Jouduin moneen kertaan vakuuttelemaan, että olit ihan oikeasti jo olemassa. Hän oli ollut siinä luulossa, että tämäkin lapsi syntyy pari viikkoa myöhässä. Sinä päätitkin syntyä pari päivää ennen laskettua aikaa.

Uskoihan isäsi lopulta ja oli onnellinen hänkin.

Tummatukkaisesta rääpäleestä tuli sitten myöhemmin valkotukkainen pojankoltiainen. Ihana poika!
Nyt minun pieni poikani on suuri, komea mies, jolla on kaunis vaimo. Olen vieläkin onnellinen sinusta ja seuraan elämääsi. Sinulla on vielä paljon annettavaa tälle maailmalle. Sinusta ei tullut sellistiä, niinkuin toivoin. Sinusta tuli filosofi ja olen iloinen siitä.

Paljon Onnea Poikani!