Kamerapöntössä on ruvettu jo yöpymään. Minusta aika aikaisin tänä syksynä. Ilmat olivat melko leudot vielä, kun huomasin, että pöntön ympärillä oli kovasti hyörinää. Vähän tappelun tapaistakin. Muiden linnunpönttöjen luona taisteltiin myös siitä, kuka pääsee sisään.

Luultavasti linnut vaistoavat säätilan muutokset aikaisemmin kuin me immeiset. 24.9. huomasin sattumalta, että talitiainen käväisi pöntössä siivoamassa. Se otti jonkun roskan nokkaansa ja häipyi ulos. Se kävi muutaman kerran vielä sisällä katsastamassa paikkoja.
1954643.jpg


Seuraavana päivänä huomasin taas, että pöntössä käytiin. Tällä kertaa tintti tarkasti pönttöä tarkemmin. Se kävi katonrajassa asti tutkimassa tilannetta.
1954647.jpg
Taitaa olla poikatintti. Liikautti päätään kovin vikkelästi kuvanottohetkellä.

1954651.jpg
Tintti hyväksyi kämpän ja rupesi "petaamaan".


27.9. jäi tintti ensimmäisen kerran pönttöön yöksi. Ihmettelin, että miksi, vaikka yö oli melko lämmin. Aamuyöllä heräsin kovaan kohinaan. Satoi kaatamalla! Tintti pysyi kuivana uudessa kämpässään.
1954656.jpg

Siellä se on nukkunut siitä lähtien joka yö. Pienenä, palleroisena, sulkapallosena. Tuut-tuu-tupakkirulla, mistäs tiesit tänne tulla? Tulin pitkin linnuntietä, tinttiläisen ilmatietä. Mistäs tunsit meidän pöntön? Katto päällä, purut sisällä ja tikkasuoja oven päällä...

Olisipas hauska tietää, onko tämä tintti joku niistä poikasista, jotka syntyivät ja kasvoivat pöntössä kesällä?