Kyllä on ollut kiirettä viime päivinä. En ole päässyt tietokoneellekaan, kun konehuone on ollut remontissa. Olin täällä itsekin remontoimassa, maalasin ikkunan pieliä. Teki kovasti mieli käväistä kurkistamassa sähköposteja, mutta en millään kehdannut, kun täällä ravasi koko ajan porukkaa.

Minusta on tullut siis maalari. Tällä reissulla en ole yhtään siivonnut tai pessyt ikkunoita. Olen pelkästään maalannut. Ensin maalasin muuria ja siinä olevia pieniä pylväitä muutaman päivän. Muuri oli valtavan viikunapuun alla. Puussa on parhaillaan paljon, paljon viikunoita. Varikset ja jotkut muut linnut käyvät niitä syömässä ja pudottelevat puoliksi syötyjä viikunoita maahan. Sain sellaisia liiskaantuneita viikunapommeja päähäni maalatessani. Onneksi oli hattu päässä. Joka päivä intialaiset naiset kävivät lakaisemassa puun alta viikunoita pois. He olivat näppärästi kyykyssä ja lakaisivat täkäläisellä pitkällä harjalla, joka on tehty jostain... hm...mistä lie puun oksista. Tehokas luuta. Itse istuskelin aidan toisella puolella maalaamassa pikkuisia pylväitä ja kurkistelimme toisiamme. Tervehdimme hymyillen.

Täällä tervehditään kovin kohteliaasti. Koululaiset sanovat aina reippaasti "good afternoon, madam" kohdatessamme tiellä. Joskus on tervehdittävä kokonaista koululuokkaa, kun he kulkevat parijonossa kouluun tai koulusta asuntolaan. Koululaisilla on koulupuvut ja ne muistuttavat aivan brittiläisiä koulupukuja. Paljon näkee brittiläistä vaikutusta, niinkuin nämä hyvät tavatkin. Pienet koulutytöt ovat aina huutelemassa asuntolan pihan aidan raosta hyviä huomenia ja päiviä. Kun vastaan heille, he kysyvät: "How are you?". Vastaan tietysti, että "Fine, and you?". Näin sitä osataan jo smart-talkin alkeet. Didiä nämä pikkutytöt piirittävät joka päivä. He rientävät kättelemään Didiä. Monta kertaa päivässä. Yhtenä päivänä Didi oli maalaamassa ja tytöt huutelivat, että "you are so handsome" . Viekkaita tyttöjä.

Nyt tuli eräs saksalainen mies seisoskelemaan viereeni ja odottelemaan vuoroaan tietokoneelle. Pitää kertoa nopeasti.

* Vanhainkodin katolla oli vesivahinko. Onneksi meidän huoneeseen ei tullut vettä.
* Oli käärmepäivä. Kuulin monia käärmejuttuja.
* Tämä pitää vielä kertoa: Vein pyykkiä pesulaan. Pesula on Satsang Hallin takana oleva alue. Siellä yhdellä miehellä on pihalla iso pesukone. Hän pesee pyykit ja seuraavana päivänä voi hakea vaatteet silitettyinä. Menin tänään hakemaan meidän pyykkejä, mutta ne eivät olleetkeen vielä ihan valmiita. Hän kysyi, että ovatko ne nämä ja osoitti maassa olevaa myttyä. Siinähän ne olivat meidän pyykit. Ne oli pesty, mutta eivät ehkä olleet vielä ihan kuivat. Silityskin vielä puuttui. Huvitti nähdä puhtaat pyykit siinä maassa ruohikolla, mutta siten täällä kuivataan pyykkejä. Satsang Hallin pihallakin näytti olevan joitakin pyykkejä levällään kuivumassa. En ehtinyt hakea meidän vaatteita sitten enää. Hauska nähdä miltä näyttävät.

Nyt pitää mennä. Mies jo kyselee.... MOI!

P.S. Homeopatiahoidot jatkuvat. Piikkejä saan joka toinen päivä ja aina mahaan. Lisäksi syön kolme kertaa päivässä tippoja ja pienen pieniä pillereitä. Olo on kohentunut, mutta täytyy sanoa, että kyllä unikin maistuu. Heti kun pääsee laittamaan päänsä tyynylle (jossa on tyynyliinana vanha resuinen T-paita) niin uni tulee heti.

Eilen löysimme vielä yhden meidän peltilaatikon varastosta. Sen päällä oli minun nimeni. Olinkin ihmetellyt, että mihin on joutunut muutama tavara ja vaate. Peltilaatikossa oli riippulukko. Muistan, kuinka viimeksi täältä lähtiessämme annoimme avaimen Hannekselle talteen. Meillä oli ollut edellisellä kerralla laatikossa sellainen lukko, jossa oli numerojärjestelmä. Didi ei muistanut silloin numeroita, joilla saa lukon auki. Niinpä hän sahasi rautasahalla sen irti. Silloin laitoimme laatikkoon uuden lukon, johon kuului avain. Ei tarvinnut enää muistella numeroita.... Jees! Nyt ei sitten ollut avainta ja Hannes ei muistanut asiaa ollenkaan. Tänä aamuna heräsin siihen, kun Didi sahasi rautasahalla lukkoa irti. Nyt me varmasti laitamme taas numerojärjestelmälukon. Olisiko ehdotuksia numeroiksi?

Taas täytyy mennä. Arnd tuli jonottamaan koneelle. BYE!