Tiistai 5.5.2009

 

Tiistaiaamuna olin päättänyt käydä Oxfordin linnassa. Tuhrasin ensin aikaani tietokoneen ääressä. Tuli tutkittua sähköpostit ja Facebookit. Sitten ajattelin etsiä tietoa linnasta googlettamalla jotain suomen kielellä. Eipä paljoa löytynyt suomeksi! Ensimmäinen juttu oli oma blogisivuni viime vuodelta. Höh!

 

Viime vuonna en voinut mennä linnaan kierrokselle, koska selkäni tai joku lonkka oli kipeä. Eivät suositelleet minulle opaskierrosta, koska siellä on paljon portaita. Vähän oli raihnainen olo nytkin. Mutta ajattelin, että kyllä mina pystyn!

 

Suuntasin ensin matkani High Streetillä olevaan turisti-infoon. Ostin taas kartan itselleni. Kysyin virkailijalta, missä linna on? Olisin muuten lähtenyt kävelemään väärään suuntaan. Se siitä hyvästä suuntavaistostani. Kysyin myös, että onko linnakierroksella hankala kävellä ja näytin saksalaista matkakeppiäni, jonka olin varmuuden vuoksi ottanut mukaani. Nainen sanoi, että siellä on paljon portaita, eikä suositellut minulle linnareissua. Lähdin kuitenkin sinne.

 

Siinä matkan varrella poikkesin joihinkin kauppoihin. Ostin itselleni hirveän kalliit kengät! Ne tulivat tarpeeseen. Edelliset kunnon kävelykengät heitin viimeisenä päivä roskikseen La Palmalla. Ne olivat hajonneet matkan aikana ja sain vähän tilaa matkalaukkuuni. Onneksi löysin kotoa toiset vanhat kävelykengät ennen tänne Oxfordiin lähtöä. Ne ovat jo surkeassa kunnossa ja näyttävät vähän vääntyneiltäkin. Mutta matkoilla on aina paras käyttää vanhoja kenkiä, ettei tule hiertymiä. Uudet kenkäni ovat ihanat! En tiedä raaskinko käyttääkään niitä. J

 

Lopulta saavuin Oxfordin linnan pihalle mukanani kenkälaatikko ja muutama pussukka. Menin turistikauppaan luurailemaan. Siellä oli samaa tavaraa ja krääsää myynnissä kuin viime vuonnakin. Samasta paikasta lähdetään myös opastetulle kierrokselle. En viitsinyt edes kysyä, koska seuraava kierros lähtee. Tajusin itsekin, etten pysty siihen. Kassit ja pussit ja keppi ja reppu! Ei – en mahdu sinne!

 

Päätin kävellä linnan ympäristössä. Siellä on monia hienoja ravintoloita ja kahviloita. Ympärillä on moderneja rakennuksia. En oikein saanut selvää mikä kuuluu linnaan ja mikä on jo jotain muuta. Linnan vieressä on pieni kukkula, jonka päällä on pari isoa puuta. Sinnekään ei päässyt kiipeämään tänä vuonna. En tiedä olisinko kiivennytkään…

Päädyin linnan kaupan vieressä olevaan kahvilaan syömään pientä lounasta.

 

Linna on avattu yleisölle vasta vuonna 2006. Se on ollut vankilana yms. Englinninkielistä tietoa löytyy netistä paljon. Sitä on käytetty mm. monien elokuvien kuvauspaikkana. Mutta minulle se jäi taas arvoitukseksi, mitä siellä on sisällä. Ehkä ensi kerralla pääsen opaskierrokselle. Huolivatkohan Miniä ja Poika vielä minua tänne visiitille?