Tänään kurkistin pihalle tavanomaisesta paikastani, saunan ovelta. Kuulin heti, että pihalla oli uusi ääni ja kuitenkin kovin tuttu ääni. Talitiainen ei tsirputa siten. Näin kaksi pikkuvarpusta ruokinnalla. Olen laittanut jokin aika sitten pienimuotoista ruokintaa linnuille, vaikka vielä ei olisi tarvis. Ruokinnalla on ollut pähkinämurskaa ja kuorittuja auringonkukan siemeniä. Eilen laitoin lisäksi sellaista sekoitusta, jota olen ostanut muovisessa purkissa. Siinä on pienen-pieniä siemeniä, auringonkukkaa, pähkinää ja muuta. En edes tiedä mitä kaikkea siinä on. Heti ilmestyi uusi lintulaji!

Tähän saakka olen nähnyt pelkkiä talitinttejä, mutta niitä onkin sitten ollut valtavasti. Mustarastaat eivät tule terassille, vaan syövät pensasaidasta marjoja, mustamarja-aroniaa. Mustarastaita on ollut melko paljon. Tänä syksynä en ole nähnyt viherpeippoja. Edellisinä syksyinä viherpeipot ovat olleet enemmistönä. Minne lienevät lentäneet? Ehkä etelään jo.

Olen viime vuonna nähnyt kerran tavallisen varpusen meidän terassilla. Se oli vain satunnainen ohikulkumatka. Toivottavasti nämä pikkuvarpuset jäävät tänne. Niillä on niin iloinen äänikin. Kummastuttaa, että miten ne nyt eksyivät tänne? Haistavatko ne uuden ruoan hajun? Kertovatko ne kavereilleen, että täällä on hyvää syötävää?