Lauantai 2.5.2009

 

Olen saanut kokea jotain suurta ja hienoa! Lauantain iltaohjelmaan kuului teatteriesitys: Shakespearen Othello. Esittäjänä oli Creation Theatre Company. Iagon osan esitti Richard Neale, joka oli mielestäni loistava.

 

Olihan minulla tietysti vähän vaikeuksia ymmärtää Shakespearen kieltä, mutta hyvin kuitenkin pysyin perillä tarinan kulusta. Minulta jäivät vitsit ja pidemmät “runoilut” tajuamatta. Näytelmä oli sijoitettu toisen maailmansodan aikoihin. Minusta univormut näyttivät saksalaisilta, mutta enpä ole varma asiasta. Othello (Victor Power) oli musta, niinkuin kuuluukin. Desdemona (Ffion Jolly) oli hoikka, sievä nainen ja niin viaton. Lopussa melkein kaikki kuolevat – tietysti.

 

Verraton kokemus! Istuimme eturivissä. Miniä sai jalkansa alle ylimääräisen tuolin. Väliajalla on tapana syödä räiskäleitä eli crepes. Poika ja Teru söivätkin niitä. Teru on Miniän ja Pojan ystävä, joka on syntynyt Uudessa Seelannissa ja äiti on filippiiniläinen, mutta muuten Teru on amerikkalainen. Monimutkaista. Teru oli hiljainen nuori mies. Yritin jonkinlaista small-talkia, mutta se tyssäsi heti. Poikani sanoikin minulle myöhemmin: “Huomasitko, että Teru on niinkuin suomalainen?” Huomasinhan minä.