Nyt on aika kertoa meidän tinttipariskunnasta: Rositasta ja Vilhosta. He asustavat meidän kamerapöntössä. Vilho aloitti remontoinnin jo muutama viikko sitten, heti kun talviyöpyminen oli loppunut.

Vilho remontoi1501202.jpg
(Huomaa ahkera liike, kun Vilho tekee pesän lattiaa.)

Vilho yöpyi muutaman kerran pöntössä, mutta pysytteli sitten taas ulkosalla. Ehkä hän vietti Rositan kanssa villiä elämää tai sitten hän vietti viimeisiä poikamies-iltojaan. Toisaalta talitinteillä on tapana remontoida useampaa pönttöä ja esitellä ne sitten puolisolleen, joka valitsee niistä mieleisensä. Rosita valitsi meidän pöntön.

Sitten oli jonkin aikaa melko hiljaista. Molemmat käväisivät pöntössä mittailemassa. Joskus näin ne yhtaikaakin siellä. Ehkä Rosita mietti sisustusta ja piti käydä yhdessä mittailemassa, ennen kuin menevät Askoon.

Viime päivinä on sitten ollut jo totista pesäntekoa. Rosita käy välillä lepäilemässä pöntössä. Tänään aamupäivällä se lepäili melko pitkään ja otti torkutkin.

1501187.jpgMuniikohan Rosita tässä?
(Katso pesää. Siellä on heinää ja muutamia mustia höyheniä, jotka ärsyttivät Rositaa, kun ne lensivät sinne tänne, kun se pyrähti oviaukolle.)

Puuhastelin iltapäivällä puutarhahommia ja huomasin, että molemmat tintit lentelivät ahkerasti pönttöön. Yritin pysytellä kaukana pöntöstä, etten häiritsisi nuorenparin onnea. Kun palasin illansuussa katsomaan, mitä pönttöön kuuluu, hämmästyin kovasti. Sinne oli ilmestynyt lisää heinää ja Rosita kökötti keskellä pesää ja suki itseään. Oletan, että huomenna ilmestyy vielä pehmusteita pönttöön. Siellä voi olla jo muna tai kaksi.

1501194.jpg
Rosita illalla

1501198.jpg
Rosita nukkuu

Hyvää yötä Rosita. Kaikki on hyvin. Vilho vartioi jossain lähellä.