Tulimme juuri Mustikan kanssa iltalenkiltä metsästä. Sieltä samaisesta metsästä, missä noin viikko sitten käytiin tappelunnujakka "supikoiran" kanssa. Nyt alan epäillä, että eläin ei ollutkaan supikoira, vaan mäyrä.

Kävelimme tapamme mukaan metsätietä. Mustikka oli remmissä ja totteli minua, eikä vetänytkään yhtään. Tulimme taas sille hakkuuaukiolle, missä on oja. Näin jo kaukaa, että ojan kohdalla tiellä oli joku pullea karvainen otus. Se katsahti meitä ja näin sen naaman. Mäyrän naama. Mustikkakin huomasi sen ja rupesi haukkumaan. Mäyrä lyllersi pois tien toiselle puolelle siihen suuntaan, missä sen kolo on. Se kolo, jossa Mustikkakin käväisi ja josta Didi vetäisi sen pois hännästä.

Niin että se siitä supikoirasta! Minähän en nähnyt sitä silloin illalla, kun oli niin hämärää, melkeinpä pimeää. Didi sanoi nähneensä jotain ja sanoi sen olevan supikoira. Niitähän olemme nähneet mökillä. Hän kyllä mumisi jotain saksaksi, että se oli kuin "Washbär" tai jotain sinne päin.

Tänään näkemäni oli selvästi mäyrä. Ihmettelin, kun se oli niin pullea. Voiko se saada pentuja tähän aikaan vuodesta? Täytyy googlettaa lisää tietoja.

Mäyrän kolossa Mustikka on ennenkin käynyt. Silloin irtosi kirsusta pala ja siihen täytyi laittaa tikkejä. Poika oli silloin Mustikan mukana metsässä. Mitenkähän supikoirat asustavat? Kolossako maan alla myös? Täytyy googlettaa sekin asia.

Tänään ei sitten sattunut lenkillä sen ihmeempiä. Harmitti, ettei ollut kamera mukana. Olisin saanut kuvan mäyrästä. Unohdan kameran aina kotiin. On ollut tarkoitus kuvata matkan varrella kasvavia valkoisia horsmia. Huomenna sitten!