On ollut kiireisiä päiviä nämä viime päivät. Hommia on tehtävä, että pääsee matkaan. Tänä yönä pesen vielä pyykkiä ja väsään siinä sivussa muutaman työpaperin valmiiksi. Me ei Didin kanssa taideta mennä nukkumaan ollenkaan. Aamulla vielä vähän siivotaan, että talon ja koiruuden hoitajalla on mukavaa. Sitten laivaan.

Kuvittelin, että tänä vuonna en pääse enää Saksaan lähtemäänkään. Viimeksi kävin siellä melko pikaisesti helmikuussa. Didi on käynyt sen jälkeen muutaman kerran, mutta minä olen luistanut niistä reissuista. Syksyllä rupesin ikävöimään Saksaan.

Niin me sitten järjestimme asian. On mukavaa päästä taas näkemään ja kokemaan ne ihanat joulumarkkinat Saksanmaalla. Siellä on tunnelmaa ja tuoksuja!

Tänä vuonna teemme matkan erilailla kuin tavallisesti. Yleensä olemme ajaneet Ruotsin ja Tanskan läpi. Nyt matkustamme laivalla suoraan Travemündeen. Luultavasti linnoittaudumme heti hyttiin ja rupeamme kuorsaamaan kilpaa. Minusta laivamatkat ovat melko tylsiä. Vuosia sitten meillä oli vielä tapana mennä iltasella vähän tanssahtelemaan yhdessä laivassa. Nykyisin joko luemme hytissä tai katsomme läppäriltä leffoja. Massaruokailuunkaan ei huvita mennä. Meillä on kunnon saksalaisina aina syötävää mukana.

Matka alkaa taas...