Kesä on miltei ohi, mutta ilma on vielä mukavan kesäinen. Toivottavasti pysyy tällaisena koko viikon. Meille on tulossa saksalaisia vieraita tänään. Ystäväperhe Potsdamista tulee jokavuotiselle visiitille.

Oma kesälomani oli kovin lyhyt. Kesäkuussa viikko mökillä ja nyt elokuussa viisi päivää mökillä Pojan ja Kuopuksen kanssa. Nämä lomapäivät jäivät mieleeni todella ihanina ja niitä muistellaan sitten koko talvi. Nyt on sitten alkanut arki ja mieli tekee tehdä kaikenlaista järkevää. Töihinkin on ryhdyttävä. Toivon, että vieraat antavat minulle työrauhan.

Näitä saksalaisia ei tarvitse koskaan kutsua kylään. He hoitavat itse omat kutsunsa. Järjestävät jo hyvissä ajoin halvat lennot ja ilmoittavat sitten tulostaan. Harmittomia ovat toisaalta. Tuovat mukanaan ruokaa ja muita tarvikkeita. Omavaraisia.

Minä jään usein ulkopuolelle koko visiitistä. Meidän autoon ei mahdu koko porukka. Didi kuskaa heitä ja minä jään kotiin Mustikan kanssa. Kotosalla ollessamme en edes uskalla mennä keittiön puolelle, koska se on saksalaisten miehittämä. :-)) Me syömme saksalaistyyppistä ruokaa - suomalaista ei kannata ehdottaakaan.

Nyt täytyy vähän siivota... Tukittu