Eilen istutin maahan Ruiskaunokin antamat ahomansikan taimet. Niitä olikin paljon. Ensin oli vähän miettimistä, että mihinkäs niitä laitetaan?? Pihan perällä oleva jonkinlainen perennapenkkini on täysin keskeneräinen. En ole ehtinyt tai selkä ei ole antanut lupaa tehdä sitä tänä kesänä. Joskus alkukesällä aloittelin kaivamista ja siirtelin hiekkaa sinne tänne. Kaikki jäi kesken.

Eilenkin selkä oli aika kipeä, mutta oli pakko saada taimet maahan, ennenkuin lähdemme matkalle. Kokeeksi laitoin neljä tainta kasvimaahan ja kankaan mullan päälle. Osan laitoin kukkapenkkiin tyhjään paikkaan. Muutama meni talon seinustalle myös tyhjään paikkaan. Viimeiset keksin laittaa lasten hiekkalaatikon reunalle. Saavat lapsenlapset popsia mansikoita ensi kesänä. Oikeastaan sinne olisi voinut laittaa enemmänkin.

Tänä kesänä, kun 2-vuotias lapsenlapseni Kolmonen oli hoidossani, oli mukava seurata häntä. Kolmonen syö mielellään omenoita ja meidän pikkuisessa omenapuussa oli kypsiä omppuja. Hän kävi aina ottamassa sieltä pikku kätösillään omenan ja söi sen. Sitten hän kävi nappaamassa herneitä ja mustaherukoita. Muutama karviainenkin löytyi. Mansikoita ei silloin ollut. Ensi kesänä on! Ihana ajatus, että lapsenlapset saavat mummin puutarhasta syödä herkkuja!

Kiitos Ruiskaunokki hienoista ahomansikan taimista! Toivottavasti osasin istuttaa ne oikein.