Tänään satuin näkemään, kun tiaisenpoikanen yhtäkkiä lennähti pöntön suulle ja katseli hetken ulos. Se teki sen ketterästi ja nopeasti..

1244668007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvasta tulee vähän tärähtänyt, koska tapahtuma oli niin nopea. Mutta tästä se alkaa! Maailma alkaa kiinnostaa poikasia. Tekee mieli käydä kurkistamassa, mihin se emo meni.

Poikaset ovat edelleen hyvin virkeitä ja puuhakkaita. Niillä on aika ahdasta pesässä. Emot tuovat ruokaa ahkerasti ja poikaset kiljuvat ja melkein lennähtävät - tai oikeastaan lennähtävätkin - emoa vastaan. Odotteluaikoina ne räpyttelevät ja venyttelevät siipiään. Koko ajan on jonkinlaista liikehdintää meneillään. Toisaalta taas joku voi siinä sekamelskassa nukahtaa.

Tänään vähän säikähdin illansuussa. Emo toi nokassaan jotain aika isoa ja valkoista. Se näytti kuoritulta auringonkukan siemeneltä. Minulla ei ole enää tietenkään lintujen ruokintaa, nythän on kesä. Kovasti on varoiteltu, että varsinkin auringonkukan siemenet ovat vaarallisia linnunpoikasille. Ne ovat liian kuivia.

No, jokatapauksessa emo toi jotain sen näköistä poikasille. Mistä lie löytänyt? Se tarjosi sitä yhdelle, mutta piti siitä kiinni. Ehkä poikanen sai siitä jotain murua. Se tarjosi sitä toiselle ja kolmannelle, mutta ei irrottanut sitä nokastaan. Sitten se alkoi tunkea sitä poikasen kurkkuun. Se ei mahtunut. Emo veti sen pois. Se yritti tunkea siementä ainakin kolmen poikasen kurkkuun, mutta otti sen lopulta pois. Se käväisi siemenen kanssa ulkona ja palasi taas pönttöön. Siemen oli nyt reunoiltaan vähän repalainen. Ehkä se oli nokkinut sitä pienemmäksi.

Taaskaan homma ei onnistunut. Poikaset kakistelivat ja emo otti ruoan takaisin. Lopulta se tunki sen yhden poikasen kurkkuun ja se mahtui sinne! Olin kauhuissani! Jäin tarkkailemaan tilannetta. Olin aivan varma, että poikanen kuolee nyt. Pari vuotta sitten jouduin näkemään monta kuolevaa poikasta. Silloin pesästä selviytyi vain yksi poikanen ulos maailmaan. Didi antoi sille nimen Siegfried.

Tuijotin ja tuijotin poikasta. Mitään kummallista ei tapahtunut. Kun emo tuli taas tuomaan ruokaa, se oli muiden mukana kiljumassa nokka ammollaan. Huh! Helpotus!

Voihan olla, että se ei ollutkaan auringonkukan siemen tai sitten se ei olekaan niin vaarallista terveille tintinpoikasille. Terveiltä nämä näyttävät. Ja huomenna voivat olla jo lähdössä pois pesästä.