Täältä mökiltä vaan hei! Tultiin perjantai-iltana. Huomasin melkein heti, että yhdessä pöntössä on toimintaa. Illalla en ehtinyt tiirailla kovin pitkään ja sitten alkoi hämärtää.

Lauantaina yritin katsella kiikareilla, että mikä lintu sinne vie ruokaa. Äänekäs tsirputus kuului aina, kun emo meni pönttöön sisään. Ahkerasti sinne kannettiin ruokaa. En sitten millään saanut selvää, mikä lintulaji se oli. Kirjosieppo se ei ainakaan ollut. Ajankohtakin on aika myöhäinen kirjosiepolle. Eikä se ollut mikään tiainenkaan. Se oli pienempi kuin talitiainen. Omat kiikarit jäivät kotiin, joten näillä mökkikiikareilla ei saanut selvää linnusta.

Ajattelin, että näkeehän sitä sitten, kun poikaset lähtevät ulos pesästä. Aavistelin, että ovat pikapuoliin lähdössä. Sunnuntaina oli sitten sadepäivä, enkä istuskellut tuijottamassa pönttöä. Sateesta huolimatta puuhastelin kaikenlaista ulkosalla. Kävin Mustikan kanssa lenkilläkin. Unohdin koko pöntön.

Tänään muistin taas lintuset. Tuijotin linnunpönttöä pitkän aikaa. Ei tapahtunut mitään. Olivat ryökäleet lähteneet pois! Nyt jäi vaivaamaan mieltä, että minkä linnun pesä siellä oli? Juhannuksen aikaan näin kirjosiepon käyvän pöntössä. Sitä en tiedä oliko sillä poikaset siellä. Jos oli, niiden olisi pitänyt jo lähteä maailmalle aikaisemmin.

Nyt olen miettinyt pääni puhki, mikä pienikokoinen lintu tekee pesän pönttöön? Muu kuin tiaiset ja kirjosieppo. Täytyy varmaan mennä kurkistamaan sinne. Vaikka ei siitäkään mitään selviä, ellei pöntössä ole kuolleita poikasia.

Nyt näyttää olevan kesän pesinnät ohi täällä. Metsäkin on kovin hiljainen. Palokärki käväisi lauantaiaamuna kirkumassa tässä nurkalla. Se oli nokkinut talon vieressä olevasta männystä otoköitä ja männystä oli pudonnut suurin osa kuoresta maahan. Siitä puusta tulee nyt meille polttopuita.