Eilen saavuimme Soltau'hun, joka on Hannoverin ja Hampurin välimaastossa. Tästä on tullut meille Didin kanssa tapa käydä täällä. Soltau Therme on mukava kylpyläpaikka, saunoineen ja uima-altaineen. Olen joskus uskaltautunut saunomaankin täällä, mutta nyt ei jotenkin huvita. Minä vierastan tätä saksalaista tapaa saunoa yhteissaunassa kaikkien kanssa, miehet ja naiset samassa saunassa. Saunat ovat kyllä mukavia ja on ihanaa istuskella lämpimissä, kuplivissa altaissa. Talviaikaan on hauska käydä ulkona Erde-saunassa ja uida ulkona lämpimässä altaassa. Nyt vietän mieluummin aikaa Tanten kanssa.

Päätimme viettää kaksi päivää täällä. Tänään piti olla se lepopäivä, jota olemme kovasti kaivanneet pitkien automatkojen jälkeen. Eilen ajoimme tänne Trier'istä, jossa meillä oli todella antoisa tapaaminen hyvän ystävämme Judyn kanssa. Trier'in halki virtaa Mosel ja ympärillä on laakso, jossa on viiniviljelmiä. Paikkaan olisi ollut kiva tutustua paremminkin, mutta aika ei riitä kaikkeen. Onneksi sentään saimme olla Judyn kanssa, joka on astrofyysikko. Hänellä oli kotonaan iso teleskooppi. Katselimme melkein täyttä kuuta ja näimme siellä laaksoja ja kukkuloita.

Niin, tämän piti olla lepopäivä ja lokoinen. Menimme aamiaisen jälkeen Soltaun keskustaan ja kiertelimme siellä markkinoilla. Ilma oli kaunis ja auringossa oli jopa lämmin. Tante kävi kampaajalla ja on nyt hienona. Palasimme autolle ja VOIH! Joku oli runtannut automme takaosaa niin, että liitokset irvistelivät. Hän oli kuitenkin jättänyt lappusen tuulilasiin, jossa oli nimi ja puhelinnumero. Didi oli niin, niin vihainen! Soitimme poliisille, joka tuli pian paikalle ja katsasti tilanteen. Poliisit pyysivät tulemaan poliisiasemalle ja me menimme. Poliisiasemalla oli henkilö, joka oli rutannut autoamme. Voi, voi... hän oli vanha herttainen nainen. Ihan surettaa! Tietysti naisen vakuutusyhtiö maksaa kulut, mutta hän ei varmaan arvaakaan kuinka kallis lasku on tulossa Suomesta.

Kyllä meillä on nyt harmia autoista! Meidän autommehan on vasta ostettu ja neitsytmatkallaan Saksassa. Vanha auto on ajettu katolleen Suomessa käyttökelvottomaksi. Miksi se Murphy seuraa meitä jatkuvasti?

Huomenna lähdemme aamulla varhain ajamaan Tanskan läpi Ruotsiin. Ruotsissa olemme jossakin yhden yön ja sitten Tukholmasta takaisin Helsinkiin. Sitten on tämä matka tehty. Tante viettää meillä pari viikkoa. Toivottavasti saamme käyttöömme laina-auton siksi aikaa, kun oma auto on korjattavana. Minun on pakko päästä Helsinkiin lapsenlapsia hoitamaan.

Kirsille terveisiä Tanskaan. Emme nyt millään pääse tapaamaan, koska ajamme ohi jo ennen sitä, kun pääset töistä. Haluamme olla illalla jo aika pitkällä Ruotsissa, ettei ole paljoa ajoa enää seuraavana päivänä. Tante haluaa taas käväistä Tukholman Gamla Stan'issa.

Että semmoista täältä Saksasta...