Mummin pienet kullanmurut, Ykkönen, Kakkonen ja Kolmonen, aloittivat tänään kesäloman mummolassa. Esikoulu on ohi, samoin kerho. Nyt on virallisesti kesäloma pikkuisilla. Sää ainakin suosi. Olimme koko päivän pihalla.

Kaikki kolme lasta olivat hyväntuulisia ja puuhakkaita. Didi oli mielissään, kun isommat lapset sanoivat, että ruoka oli hyvää ja tahtoivat sitä lisää. Didi oli laittanut kesäistä nuudelikeittoa. Söimme terassilla. Lapset olivat iloisia ja Didi taas hassutteli.

Lapsista uusi Didin rakentama paviljonki on ihana. Siellä piirreltiin ja tehtiin majaa. Olen itsekin tyytyväinen paviljonkiin, vaikkakin se on rakennettu pyykinkuivatustelineen paikalle. Nyt ei ole paikkaa kuivatella pyykkiä ulkona. Kesällä tulee paljon pyykkiä, kun on usein yövieraita. Ulkona pyykit kuivuvat hetkessä ja lakanat tulevat tuulessa melko sileiksikin.

Eilen tilasimme K-Raudasta lapsille keinun. Sen saamme hakea alkavalla viikolla. Sitä ovat lapsukaiset jo pyytäneetkin pitkään. Meillä on jo hiekkalaatikko, puuttuu enää leikkimökki. Oikeastaan tämä talo on ihanteellinen lapsiperheelle. Olisipas ollut tällaiset systeemit silloin, kun omat lapset olivat pieniä. Kuraiset lapset saa helposti saunan pesuhuoneeseen suoraan pesulle ja pihaa on riittämiin telmittäväksi.

On tämä aika ihmeellistä, kun olen nyt samassa tilanteessa kuin noin 30 vuotta sitten. Hoitelen kolmea pientä lasta. Hyvinhän se menee. Välillä vähän väsyttää, mutta sitten sanon lapsille, että mummi väsähti ja pidän tauon.

Tämä on ihanaa aikaa! Olla mummi! Kolmonen osaa jo puhua jonkin verran. Hän on hyvin hellä ja haluaa näyttää tunteensä. Joskus hän saa sydämeni pakahtumaan onnesta, kun hän sanoo: Mummi rakas.

Saan nyt pitää nämä mummin kullanmurut luonani pari päivää. Sitten he menevät kotiinsa ja Kuopus hoitaa heitä. Esikoiseni on parhaillaan työmatkalla Tukholmassa. Tulimme siihen tulokseen, että parasta lapsille on tulla tänne kuin että minä ajaisin joka päivä Helsinkiin. Bensakin on niin kallista. Vävy pääsee ajoissa aamulla töihin. Minä kun tuppaan aina aamuisin vähän myöhästymään. Aamu-uninen mummi. :-D