Keskiviikko 6.5.2009

 

Taisin olla keskiviikkoaamuna vähän laiska. Lounaalle menimme kaikki kolme yhdessä, Miniä, Poika ja minä, lähellä olevaan kahvilaan. Sitten käytiin Covered Marketissa (kauppahalli) vähän ostoksilla. Oli hauska nähdä, mitten miniä huolella valitsi itselleen juustoa – maisteli ja seurusteli myyjän kanssa.

 

Iltapäiväksi meille oli varattu punt (vene, ruuhi tai mikälie lotja). Onneksi ei satanut, niinkuin viime vuonna. Ilma oli oikeastaan ihan hyvä – ei liian lämmin, muttei kylmäkään. Meillä oli kaksi venettä ja seuraamme littyivät myös Teru ja Sam.

 

Olin ensin vähän kauhuissani, kun Miniä halusi puntata eli sauvoa sillä hirveän pitkällä sauvalla. Hän istui veneen takana ja laittoi jalkansa suorana veneen reunalle. Yritin vastustella, mutta hän vakuutti, että hänen täytyy urheilla joka päivä. Sitten istuin mukavasti veneen lattialla ja nautin Cherwell-joen nähtävyyksistä. Vesilintuja oli taas pajon – hanhia, sorsia, nokikanoja, liejukanoja ja joutsenia. Taas oli niitä kalpean näköisiä sorsia. Täytyy ottaa selvää onko se jokin oma lajinsa vai ovatko vain albiinoja.

 

Pari tuntia meni kuin siivillä. Päädyimme pubiin joen varrella. Ikäväkseni huomasin, että masuparkani vähän reistaili, enkä voinut nauttia mitään pubissa. Muut joivat jotain virvokkeita siellä. Sitten jatkettiin takaisinpäin jokea pitkin. Hauskaa, mukavaa! Todella englantilaista.

 

Kotona tilasimme kiinalaista ruokaa. Poika lähti pelaamaan jalkapalloa. Minä väsähdin taas. Uni maistui!