Enpä ole kirjoitellut vähään aikaan. Oli tuo juhannus, jonka vietin mökillä rakkaan mieheni Didin, molempien tyttärieni, vävyni ja kolmen lapsenlapsen kanssa. Siitä kerron ehkä myöhemmin.

Olihan meillä läppärikin mukana mökillä, mutta siihen sai "jonottaa". Minun vuoroni oli aina viimeisenä yömyöhään. En jaksanut enää kirjoitella. Jos ei heti kirjoita asioita, jotka ovat mielessä parhaillaan, ne haihtuvat...

Palasimme takaisin kotiin keskiviikkoiltana. Minulla on vielä paljon töitä tekemättä, ennenkuin pääsen oikeasti lomaa viettämään. Ei auta lähteä minnekään jos töitä on rästissä. Silloin stressaantuu lomalla, eikä se ole enää lomaa.

Torstaiaamuna ajattelin sitten tosissaan puskea töitä. Ei tullut mitään! Pää tuntui raskaalta, vähän särkikin. Mahaa kouristi. Katsoin ulos ikkunasta ja näin, että ukkonen on tulossa. Sähkötkin katkesivat pariin otteeseen. Ei tee tietokoneelle hyvää jos sähköt menevät poikki kesken kaiken.

Niin se päivä meni: ukkosta seuratessa. Se tuli ja meni ja palasi takaisin. Olen liittynyt myrskybongareihin sen takia, että osaisin vähän "lukea" noita pilviä ja seurata ukkossoluja. Ei se ole auttanut. Sille olotilalle, mikä minulla on ukkospäivinä en voi mitään. "Sähköjärjestelmäni" on täysin sekaisin.

Perjantainakin oli ukkospäivä. Ei tullut työnteosta mitään. Pää paksuna ja oksettikin välillä. Iltasella sitten rauhottui ja läksimme Mustikan kanssa metsälenkille. Kävelimme metsätietä ja tulimme hakkuuaukiolle. Yhtäkkiä tuli paniikinomainen olo. En voinut kävellä niin aukealla paikalla. Tuntui, että on vielä sähköä ilmassa. Kävelin aivan kumarassa lähimmän puskan viereen. Didi oli ihmeissään, että mikä minulle tuli. Huulenikin olivat kuulemma sinertävät. Oli pakko kääntyä takaisin ja Mustikan lenkki jäi melko lyhyeen.

Nyt en enää muista ukkostiko lauantainakin. Olen ollut "sumussa" muutaman päivän. Eilen alkoi hiukan valjeta päässä. Tein pihalla pikku puutarhahommia.

Tänään olo on normaali ja töitäkin on tehty. Säätila on ollut vakaa. Toivottavasti pysyykin.

Olenkohan ainoa ihminen maailmassa, joka potee ukkosen aikana tällaisia vaivoja? Päänsärkyä, pahoinvointia, paniikkioireita ja lamaannuttavaa kyvyttömyyttä tehdä mitään. Hui kauheaa! Olenkohan sekopää tai avaruusolento?