Taitaa olla kesä tullut!

Maanantai-iltana kuulin käen kukuntaa ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ensin luulin kuulevani harhoja, mutta kyllä se käki oli. Menin Mustikan kanssa iltalenkille metsään ja yritin kuulostella sielläkin. Metsässä ei ollut käkeä. Tänään kuulin taas muutaman kukunnan. omalla pihalla.

Eilen heräsin viiden jälkeen aamulla. Menin terassille haistelemaan ilmaa. Kuulin tutun äänen! Kirjosieppo on palannut! Näin sen oksalla koilottamassa lauluaan. Ajattelin heti, että nyt tulee taas sota! Sinitiaisilla on pesintä meneillään metsän reunassa olevassa pöntössä. Oxfordista palattuani en ole enää nähnyt kovasti liikehdintää sen ympärillä. Siellä luultavasti jo munitaan, ehkä haudotaan. Siinä pöntössä on joka vuosi pesinyt kirjosieppo. Se on vallannut tinteiltä pöntön, vaikka toiset ovat jo ehtineet aloittaa pesänteon.

Eilen päivällä en nähnyt mitään erikoisempaa taistelua, enkä edes kuullut enää koko kirjosieppoa. Ajattelin, että se on löytänyt naapurin pöntön. Tänään aamulla kuulin taas kirjosieppo-herran laulun. Se kuului vähän kauempaa. Aikaisempina vuosina se on "julistanut" ihan meidän terassia vastapäätä olevalla vääntyneellä puunkarahkalla. Olin iloinen, että se on löytänyt uuden pöntön ja sinitiaiset saavat pitää kotinsa.

Käväisin sitten puutarhassa vähän leikkimässä koirulin kanssa. Vilkaisin naapureiden linnunpönttöä. Voi ei! Sitä ei ole huollettu! Sen pohja roikkui irti. Sinitiaiset ovat siis vieläkin vaarassa. Tosin meillä on vielä kolme muutakin pönttöä, joiden vuokralaistilanteesta en vielä tiedä mitään.

Voihan olla, että herra Kirjosieppo on vasta katsastamassa asuntoja rouvalle. Rouvaa en ole vielä nähnyt. Ehkä se ei ole vielä tullut tai pysyttelee jossain hissukseen.

Minulle kirjosiepon luritus tarkoittaa aina kesän alkamista. Ja käkikin kukkui. Molemmat kesän merkkejä. On se ainakin tulossa. Ruohokin on alkanut kasvaa ja omenapuissa on silmuja ja pienen pieniä nupun alkuja. Talitiaiset kamerapöntössä selvästi hautovat (kamera on tällä hetkellä epäkunnossa).

Voi, kunpa kirjosieppo huolisi toisen pöntön!