Päätin ottaa vävyni idean käyttöön: 1000 tavaraa pois!
Tyttärelläni ja vävylläni on ollut jo jonkin aikaa projektina poistaa tuhat tavaraa nurkista kuljeksimasta. Aina tulee ruksi, kun saa jotain tarpeetonta tavaraa kierrätykseen tai muuten pois. Heidän projektinsa on käynnistynyt jo aika kauan sitten. Täytyykin kysäistä onko 1000 jo täyttynyt.

Meillä on valtavasti roinaa kotona. Välillä oikein masentaa, kun katselee huoneita ja komeroita. Emme ole edes purkaneet kaikkia muuttolaatikoita, noita pahvisia banaanilaitikoita, sen jälkeen kun muutimme tänne kolme ja puoli vuotta sitten. Asuimme Helsingissä kolme vuotta kerrostalossa, johon muutimme melko isosta rivitaloasunnosta. Osa muuttolaatikoista on pakattu jo siellä rivitalossa. Ne olivat kerrostalon vintillä ja muuttivat sitten tänne. Tavaroita ei varmaankaan tarvita, koska niitä ei olla kaivattu kohta viiteen vuoteen. Nyt ne majailevat meidän puutarhavajassa hiirten nakerreltavana.

Nyt tästä sekamelskasta on tehtävä loppu! On pakko aloittaa täältä sisätiloista. Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että joka päivä selvitän jonkun nurkan kotona. Laitan kierrätykseen niin paljon kuin mahdollista ja loput heitän pois. Ja kun nyt täällä lupaan kaikille asian kirjallisesti, niin projekti tulee onnistumaan. Pitäisi varmaan laittaa joku aikaraja tälle tuhannelle tavaralle? Vaikea päättää... Ehkä yksi vuosi.

Eli 3.12.2009 minulla on 1000 tavaraa vähemmän! Otan vielä lisäksi käyttöön lapsuudenystäväni Anssin ohjeen, että jos hankkii jotain on jotain laitettava pois. Tämän kertoi minulle Anssin vaimo Tiina, joka oli opiskelukaverini joskus kauan sitten. Hyvä Anssi! Mainio ohje!

1000 tavaraa pois -projektin säännöt ovat:

* Tavarasta saa pisteen, kun se on kokonaan toimitettu pois (eikä jätetty pussiin komeron nurkkaan)
* Pienet esineet lasketaan yhdeksi (esim. yksi nuppineula ei ole tavara vaan pussillinen nuppineuloja)
* Tarkoitus on saada siisteyttä ja järjestystä kotiin (ei rojukasoja levälleen pitkiksi ajoiksi)
* Normaalia jätettä, jätepaperia ja kierrätysjätettä ei lasketa tähän projektiin (pullot, tölkit yms.)
* Mahdollisimman paljon kierrätystä!
* Mahdollisimman vähän roskiin!

Haastan kaikki lukijani tähän touhuun mukaan! Voimme vaikka vähän leikkimielisesti kilpailla. Kuvatkin tavaroista olisivat mukavia.

Hyvää järjestelyintoa kaikille!